luni, 30 martie 2015

Cum alegem bijuteriile de seara



Femeile iubesc bijuteriile, le asorteaza cu diferite tinute si le poarta zilnic. Aceasta preocupare a lor pentru accesorii are radacini adanci in istoria umanitatii si s-a facut remarcata la toate nivelurile sociale.
In secolul al XVIII-lea bijuteriile au devenit accesorii de nelipsit din garderoba doamnelor si domnisoarelor. In aceasta perioada a inceput diferentierea acestora in bijuterii de zi (pietre colorate) si bijuterii de seara (diamante si perle), care straluceau mult mai frumos la lumina lumanarilor.
Bijuteriile de seara sunt bijuterii pretentioase si de aceea este recomandat  sa fie alese adecvat pentru tinutele de seara, elegante. Ele confera multa personalitate celor care stiu cum sa le poarte si pot transforma o seara banala intr-una unica si de neuitat.
Specialistii ne recomanda sa alegem bijuteriile in functie de culoarea rochiei si de modelul acesteia: cu decolteu sau fara, cu dantela, cu paiete sau simpla, uni. Pentru tonurile reci (albastru, bleu, verde inchis, violet) se vor alege bijuteriile de culoare alba si aici va sugeram bijuteriile din argint. In general rochiile lungi se combina perfect cu cerceii tip candelabru, care pot fi decorati cu pietre transparente si stralucitoare, conferind intregii tinute un aer distins si spectaculos. De asemenea, putem tine cont si de tinuta partenerului sau de accesoriile acestuia: ceas, butoni, acul de cravata, pentru a crea o nota de armonie.
 Daca optam pentru o rochie decoltata, putem sa alegem un colier lung sau scurt, in functie de punctul catre care dorim sa atragem privirea, adica, fie spre decolteu, fie spre gat. Pentru rochiile fara umeri, sunt potrivite colierele masive, cu modele complicate, insa, atent lucrate, pentru ca vor fi un centru de atractie din zona gatului. Pentru decolteul in V, este bine sa alegem un colier lung sau o combinatie de mai multe coliere lungi si delicate.
Seturile de bijuterii raman preferatele doamnelor pentru tinutele de ocazie. Acestea se compun de regula din cercei si colier, care sunt create cu aceleasi motive si decorate cu aceleasi pietre pretioase sau semipretioase. Acest lucru inlesneste alegerea accesoriilor de catre doamne sau domnisoare.

http://www.lafemmecoquette.ro/set-din-argint-super-elegant/ 


 O alegere foarte cocheta si rafinata este sa asortati la rochia de seara un colier si o bratara din perle naturale. Perlele sunt bijuteriile care nu si-au pierdut nimic din eleganta si noblete de-a lungul anilor si nu s-au demodat niciodata, devenind un accesoriu clasic in materie de bijuterii. Pentru un efect optim colierul poate fi format din mai multe siraguri cu perle de marimi diferite. In colectia La Femme Coquette puteti alege dintr-o gama variata de bijuterii din perle naturale de diferite marimi si culori.

http://www.lafemmecoquette.ro/colier-din-perle-naturale-si-argint/

O alegere inspirata poate fi facuta si in functie de culoarea ochilor. Daca aveti ochii verzi puteti scoate in evidenta frumusetea lor cu o pereche de cercei din argint cu smaralde. Ochii albastrii se pot pune in valoare cu un set din argint si safire. Femeilor cu ochii negri sau caprui le recomandam bijuteriile cu pietre transparente, stralucitoare.


In colectia La Femme Coquette puteti gasi foarte multe bijuterii elegante, cu modele deosebite, cu pietre pretioase sau semipretioase, care permit foarte multe combinatii si sunt foarte usor de asortat la o tinuta de seara. Important este sa le alegem corect, astfel incat sa fie potrivite pentru seara magica in care vrem sa aratam sublim. Fiecare bijuterie reuseste sa individualizeze o tinuta, fiecare femeie isi poate crea propriul stil, iar bijutierii nostrii stiu sa puna in valoare acest lucru.
Pentru evenimentele importante din viata ta este absolut necesar ca atunci cand porti rochii de seara sa le accesorizezi corect si sa alegi cele mai frumoase bijuterii.

miercuri, 25 martie 2015

Marsala - culoarea anului 2015




În fiecare an,  Pantone anunță care va fi culoarea vedetă. Pentru 2015, a fost aleasă Marsala. Compania Pantone din Statele Unite a luat ființă în anii “66, ca o tipografie și design iar acum este punctul de referință al lumii culorilor. Pantone s-a autointitulat ”autoritatea globală a culorii”, care dictează trendul și normele culorilor. Ca o dovadă, în trei luni după alegerea culorii anului 2015, această culoare s-a regăsit în tot felul de domenii, de la modă, bijuterii, la construcții, elemente decorative, cosmetice sau carcase de telefoane.

In lumea bijuteriilor piatra semipretioasa care pune cel mai bine in valoare culoarea Marsala este granatul. Din colectiile magazinului de bijuterii din argint lafemmecoquette.ro va putem recomanda inelele din argint cu una sau mai multe pietre din granat, inele din abalon si granat, o combinatie minunata de culori, precum si pandantivele din argint cu granat si carneol.

inel cu granat 

inel din argint cu granate

inel din abalon cu granat

pandantiv cu granate


Alegerea unei anumite culori reprezantative pentru un an nu se face la intamplare „Au în vedere mai mulți factori: chestiuni sociale, momentul economic, filme, clipuri sau musica din topuri, ce culori cred mari firme din domeniu că sunt în top”, explică Seybold. „Dintre toate, alegem o familie de culoare. Dacă se crede că e nevoie de energie, atunci se alege o gama de roșu si de aici, în ce direcție se va merge dintr-o paletă de 2100 de tonuri de culoare.Odată ales tonul de culoare, trebuie găsit numele. Este important să nu insemne ceva ciudat, în nicio limbă din lume”, precizează expertul Pantone.  În 2012, culoarea anului a fost Tangerine Tango, un portocaliu roșiatic. „Statele Unite erau în recesiune și oamenii aveau nevoie de un impuls, de optimism și de aceea a fost aleasă”, aminteste Seybold. Anul următor a fost rîndul Smaraldului. „Semnifica naturalul, dar și piatra prețioasă. După recesiune, era momentul ca oamenii să aibă mai mulți bani de cheltuit, așa că ne-am gândit la o culoare de lux. În 2014, culoarea anului a fost Orhidea Radiantă. E culoarea creativității și inovației. Pentru a impulsiona piața, e nevoie de aceste  două calități” a arătat directorul Pantone.

În acest an, culoarea încoronată a fost Marsala și pentru prima oară Pantone a fost criticată pentru alegere. ” În anii anteriori am avut culori vii și vesele, iar oamenii nu se preocupau. Marsala trebuie înțeleasă. Nu e o culoare care să te facă să strigi, ci apelează mai mult la interiorul fiecăruia. Aduce tonuri joase de maron, care sugerează încredere și confort, în timp ce roșul aduce energie” afirmă Seybold, în apărarea alegerii. Este o culoare atemporală. Se poate folosi clasic sau modern. Directorul Pantone asigură că această culoare induce o senzație de confort și liniște. Este motivul pentru care mocheta de la clasa I al primului zbor comercial, al unui Boeing 747 în 1970 era Marsala. Un alt argument sunt multiplele combinații pe care le permite, cu gri, kaki, mov si turcoaz.

Culoarea primeşte numele de la vinurile italieneşti din regiunea Marsala. Marsala este o localitate situata in provincia Trapani din Italia, in partea vestica a Siciliei. Are o istorie veche ce duce in antichitate si o clima blanda ce permite rodul vitei de vie ce da renumitul vin Marsala.

Aceasta culoare transmite nevoia oamenilor de crestere, de evolutie, de lucruri care hranesc atat trupul, cat si sufletul, nevoia pentru ceva robust, cu forta vitala interioara. Cea mai interesanta parte a culorii marsala este ca desi are influente, subtonuri pamantii, are in acelasi timp o aura sofisticata si este o nuanta versatila. 

Este o culoare care exprima totodata eleganta si noblete.

"Marsala înnobilzează mintea, trupul şi sufletul, debordând încredere şi stabilitate. Marsala este o nuanţă subtil seductivă, una care ne va face să îi îmbrăţisăm căldura", a declarat Latrice Eiseman, director executiv al Institutului de Culori Pantone.