vineri, 5 iunie 2015

Bijuterii cu Onix - Eleganta si rafinament



Bijuteriile din argint incrustate cu onix negru sunt de o frumusete deosebita. Datorita combinatiei dintre argint si culoarea neagra a pietrei de onix, aceste bijuterii confera tinutelor o eleganta si un rafinament aparte. De asemenea, ele se pot asorta la tinute casual, de zi, dar si la rochiile de seara, mai ales daca bijuteriile sunt de dimensiuni mai mari si lucrate cu maiestrie.
Onixul este o piatra care apare în diferite culturi, a fost si este una dintre cele mai apreciate si populare  pietre semipretioase din lume. Numeroase vedete au purtat chiar si pe covorul rosu bijuterii decorate cu onix negru (ex. Angelina Jolie). Este o piatra eleganta cu o stralucire de catifea si poate fi usor combinata cu pietre pretioase, cum ar fi diamantul, sau cu pietre naturale (ametist).

Numele vine de la cuvantul grecesc  onux, ceea ce inseamna unghii sau gheare. Legenda spune ca intr- o zi în timp ce Venus dormea, ​Cupidon i-a taiat unghiile și a plecat  impraștiind unghiile taiate pe pamant. Zeii le-au transformat în piatra care mai tarziu a devenit cunoscuta sub numele de onix. 
Aceasta  este o forma de calcedonie, parte a grupului de cuarț. Ca și celelalte pietre din familia calcedonie, piatra onix are luciu. Onix-ul pot fi găsit într-o gamă larga de culori, de multe ori stratificat. Acesta este un membru al familiei calcedonie, care include, de asemenea, carneol, agat, hematit. In mod natural, se gaseste intr-o varietate de culori: marmorat, in benzi alb – negru sau albe, brune, roscate, verzui, sau complet negru.

Beneficiile Onixului asupra organismului

Este considerata o piatra care te protejeaza si o poti purta cand ai de infruntat un obstacol, creste vitalitatea, forta, rezistenta si autocontrolul. Ajuta la indepartarea grijilor, tensiunilor, a starilor de nervozitate si elimina confuziile si cosmarurile.
Ofera si darul de a lua decizii intelepte, echilibru, stapanire de sine, incredere. Tot el ajuta si la vindecarea vechilor suparari si tristeti.

http://www.lafemmecoquette.ro/pandantiv-oriental-din-argint-si-onix-negru/
 Cercei si pandantiv din argint 925 si onix negru fatetat

Din punct de vedere psihologic, piatra onix creste autodisciplina, recunoaste si integreaza dualitatile eului. Fixeaza persoanele intr-un mod de viata stabil, confera incredere in sine si vointa. Prin urmare aceasta este bine sa fie purtata de catre sportivii si oamenii care se simt nemotivati.
Din punct de vedere al beneficiilor asupra sanatatii s-a constatat ca are influente pozitive asupra maduvei spinarii, dintilor, oaselor, parului, ochilor. Se pare ca ajuta la asimilarea vitaminelor E si B.
Este recomandata celor care fac parte din zodia: Berbec, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Sagetator sau Capricon.

In concluzie piatra onix este o piatra semipretioasa, aparent simpla, dar cu o energie puternica. Are o influenta semnificativa in ceea ce priveste autodisciplina si consolidarea increderii in propriile forte.

Bijuteriile din argint decorate cu onix sunt usor de asortat la orice tip de tinuta si confera multa eleganta si rafinament. In colectia LaFemmeCoquette puteti gasi o gama diversa de cercei, pandantive, seturi din argint 925, decorate cu onix.


Cercei si pandantiv din onix negru cu decoratiuni fine din argint 925




marți, 28 aprilie 2015

Bijuteriile din argint cu topaz



Topazul, datorita frumusetii sale princiare, a fost una dintre primele pietre semipretioase care au facut istorie in arta bijuteriilor. Are o istorie lunga si de multe ori contestata, in primul rand pentru ca a fost atat de des confundat cu alte pietre pretioase. Unele izvoare istorice spun ca denumirea topazului ar veni de la o mica insula din Marea Rosie, numita Topazos. Romanii ar fi colectat pietre aurii de aici, asa ca ei le-au denumit Topazos. Cu toate acestea, piatra care a fost gasita pe aceasta insula nici nu era de fapt topaz, ci mai degraba peridot. Drept dovada, astazi, aceasta insula se numeste Zabargad, sinonimul din limba araba pentru peridot. Alte surse spun ca denumirea de topaz provine, de fapt, din limba indiana veche, sanscrita. Topaz sau, variabil, tapaz, se traduce in sanscrita prin “foc”.

Egiptenii antici spuneau că topazul a fost colorat de către strălucirea aurie a zeului Soare Ra, oferindu-i puterea de a-i proteja de rele pe cei credincioşi. Legenda spune că acesta înlătură vrăjile şi îmbunătaţeste vederea.

Grecii antici credeau că  are darul de a spori puterea şi de a-l face invizibil pe cel care îl poartă, mulţi crezând că  îşi schimbă culoarea în prezenţa mâncării sau a băuturii otrăvite.
In istoria contemporana si moderna, topazul este deseori folosit in arta bijuteriei atat pentru varietatile sale foarte frumoase de culoare, pornind de la albastru deschis, galben-auriu, nuante de verde, roz-rosiatic si pana la fumuriu, cat si pentru calitatile sale terapeutice, informationale si energetice, mai mult sau mai putin stiute, dar cu siguranta percepute.


În coroana imperială a Braziliei a fost montat drept „diamant” un topaz mare. Confuzia era însă cunoscută de bijutierii priceputi şi exploatată pentru a crea bijuterii asemănătoare celor cu diamante, dar evident mai ieftine.  Unul dintre cele mai faimoase Topaze este Barganza, un specimen uriaș de 1640 carate, montat în secolul XVII pe Coroana Portugheză, despre care mult timp s-a crezut că este cel mai mare diamant descoperit vreodată, dar mai târziu a fost testat și identificat ca fiind un topaz incolor. La noi topazul a fost denumit în Ardeal „diamant săsesc”.

Acest aşa–zis diamant săsesc apără nativii din zodia Scorpionului. Se spune că pe bărbaţi îi înzestrează cu generozitate, iar pe femei cu frumuseţe şi fertilitate.
Piatra de inspiratie empatica, topazul, la nivelul structurii fizice, prin energiile sale, diminueaza stresul si calmeaza mintea. Vindeca, reincarca, aliniaza optim meridianele corpului. Prin evidentierea resurselor interioare, arata modul in care, manifestand adevar si iertare, putem atinge o noua treapta a elevarii. Topazul ne ajuta sa intelegem ca suntem parte din creatie si ca viata noastra are un sens, transformand in noi verbul „a exista” in mult mai constientizatul „a fi”. Energia vibranta a topazului alunga indoiala, aducand in locul ei bucurie, generozitate si recunostinta. Conform traditiei, este o piatra a iubirii si a norocului care ajuta la indeplinirea obiectivelor.

Topazul albastru faciliteaza comunicarea si exprimarea constiintei superioare launtrice.
Este o culoare excelenta pentru meditatie si armonizarea cu eul superior, in plan mental sustinand trairea vietii conform propriilor aspiratii si pareri. Topazul albastru va permite sa vedeti scenariile vietii si sa va dati seama unde v-ati indepartat de adevarul propriu.




Topazul transparent va pune in legatura cu ingerii adevarului si ai intelepciunii, permitand, prin intermediul intuitiei, sa patrundem gradat misterele insondabile ale manifestarii divine. Topazul transparent este piatra perfecta pentru acordul constient cu fortele superioare ale universului, constituindu-se intr-un rezervor al informatiilor si energiilor primite de la acestea.

Claritatea şi calmitatea topazului se împleteşte armonios cu puterea vie a argintului. Se consideră că purtarea unei bijuterii din argint cu topaz ar ţine departe moartea prematură şi ar controla insomnia şi lăcomia.
Cele mai multe femei opteaza pentru pandantivele sau cerceii cu topaz pentru ca acestea scot in evidenta naturaletea si feminitatea. Colectia de bijuterii din argint La Femme Coquette cuprinde modele deosebite de  bijuterii din argint cu topaz.

http://www.lafemmecoquette.ro/cercei-din-argint-cu-topaz-bleu/

Cercei din argint 925 cu topaz bleu - pret 338 lei

Cercei din argint 925 cu topaz bleu - pret 91 lei

https://www.lafemmecoquette.ro/cercei-fluturi-din-argint-cu-topaz/
Cercei fluturi din argint 925 cu topaz - pret 168 lei

Pandantiv din argint 925 si topaz bleu - pret 86 lei




luni, 30 martie 2015

Cum alegem bijuteriile de seara



Femeile iubesc bijuteriile, le asorteaza cu diferite tinute si le poarta zilnic. Aceasta preocupare a lor pentru accesorii are radacini adanci in istoria umanitatii si s-a facut remarcata la toate nivelurile sociale.
In secolul al XVIII-lea bijuteriile au devenit accesorii de nelipsit din garderoba doamnelor si domnisoarelor. In aceasta perioada a inceput diferentierea acestora in bijuterii de zi (pietre colorate) si bijuterii de seara (diamante si perle), care straluceau mult mai frumos la lumina lumanarilor.
Bijuteriile de seara sunt bijuterii pretentioase si de aceea este recomandat  sa fie alese adecvat pentru tinutele de seara, elegante. Ele confera multa personalitate celor care stiu cum sa le poarte si pot transforma o seara banala intr-una unica si de neuitat.
Specialistii ne recomanda sa alegem bijuteriile in functie de culoarea rochiei si de modelul acesteia: cu decolteu sau fara, cu dantela, cu paiete sau simpla, uni. Pentru tonurile reci (albastru, bleu, verde inchis, violet) se vor alege bijuteriile de culoare alba si aici va sugeram bijuteriile din argint. In general rochiile lungi se combina perfect cu cerceii tip candelabru, care pot fi decorati cu pietre transparente si stralucitoare, conferind intregii tinute un aer distins si spectaculos. De asemenea, putem tine cont si de tinuta partenerului sau de accesoriile acestuia: ceas, butoni, acul de cravata, pentru a crea o nota de armonie.
 Daca optam pentru o rochie decoltata, putem sa alegem un colier lung sau scurt, in functie de punctul catre care dorim sa atragem privirea, adica, fie spre decolteu, fie spre gat. Pentru rochiile fara umeri, sunt potrivite colierele masive, cu modele complicate, insa, atent lucrate, pentru ca vor fi un centru de atractie din zona gatului. Pentru decolteul in V, este bine sa alegem un colier lung sau o combinatie de mai multe coliere lungi si delicate.
Seturile de bijuterii raman preferatele doamnelor pentru tinutele de ocazie. Acestea se compun de regula din cercei si colier, care sunt create cu aceleasi motive si decorate cu aceleasi pietre pretioase sau semipretioase. Acest lucru inlesneste alegerea accesoriilor de catre doamne sau domnisoare.

http://www.lafemmecoquette.ro/set-din-argint-super-elegant/ 


 O alegere foarte cocheta si rafinata este sa asortati la rochia de seara un colier si o bratara din perle naturale. Perlele sunt bijuteriile care nu si-au pierdut nimic din eleganta si noblete de-a lungul anilor si nu s-au demodat niciodata, devenind un accesoriu clasic in materie de bijuterii. Pentru un efect optim colierul poate fi format din mai multe siraguri cu perle de marimi diferite. In colectia La Femme Coquette puteti alege dintr-o gama variata de bijuterii din perle naturale de diferite marimi si culori.

http://www.lafemmecoquette.ro/colier-din-perle-naturale-si-argint/

O alegere inspirata poate fi facuta si in functie de culoarea ochilor. Daca aveti ochii verzi puteti scoate in evidenta frumusetea lor cu o pereche de cercei din argint cu smaralde. Ochii albastrii se pot pune in valoare cu un set din argint si safire. Femeilor cu ochii negri sau caprui le recomandam bijuteriile cu pietre transparente, stralucitoare.


In colectia La Femme Coquette puteti gasi foarte multe bijuterii elegante, cu modele deosebite, cu pietre pretioase sau semipretioase, care permit foarte multe combinatii si sunt foarte usor de asortat la o tinuta de seara. Important este sa le alegem corect, astfel incat sa fie potrivite pentru seara magica in care vrem sa aratam sublim. Fiecare bijuterie reuseste sa individualizeze o tinuta, fiecare femeie isi poate crea propriul stil, iar bijutierii nostrii stiu sa puna in valoare acest lucru.
Pentru evenimentele importante din viata ta este absolut necesar ca atunci cand porti rochii de seara sa le accesorizezi corect si sa alegi cele mai frumoase bijuterii.

miercuri, 25 martie 2015

Marsala - culoarea anului 2015




În fiecare an,  Pantone anunță care va fi culoarea vedetă. Pentru 2015, a fost aleasă Marsala. Compania Pantone din Statele Unite a luat ființă în anii “66, ca o tipografie și design iar acum este punctul de referință al lumii culorilor. Pantone s-a autointitulat ”autoritatea globală a culorii”, care dictează trendul și normele culorilor. Ca o dovadă, în trei luni după alegerea culorii anului 2015, această culoare s-a regăsit în tot felul de domenii, de la modă, bijuterii, la construcții, elemente decorative, cosmetice sau carcase de telefoane.

In lumea bijuteriilor piatra semipretioasa care pune cel mai bine in valoare culoarea Marsala este granatul. Din colectiile magazinului de bijuterii din argint lafemmecoquette.ro va putem recomanda inelele din argint cu una sau mai multe pietre din granat, inele din abalon si granat, o combinatie minunata de culori, precum si pandantivele din argint cu granat si carneol.

inel cu granat 

inel din argint cu granate

inel din abalon cu granat

pandantiv cu granate


Alegerea unei anumite culori reprezantative pentru un an nu se face la intamplare „Au în vedere mai mulți factori: chestiuni sociale, momentul economic, filme, clipuri sau musica din topuri, ce culori cred mari firme din domeniu că sunt în top”, explică Seybold. „Dintre toate, alegem o familie de culoare. Dacă se crede că e nevoie de energie, atunci se alege o gama de roșu si de aici, în ce direcție se va merge dintr-o paletă de 2100 de tonuri de culoare.Odată ales tonul de culoare, trebuie găsit numele. Este important să nu insemne ceva ciudat, în nicio limbă din lume”, precizează expertul Pantone.  În 2012, culoarea anului a fost Tangerine Tango, un portocaliu roșiatic. „Statele Unite erau în recesiune și oamenii aveau nevoie de un impuls, de optimism și de aceea a fost aleasă”, aminteste Seybold. Anul următor a fost rîndul Smaraldului. „Semnifica naturalul, dar și piatra prețioasă. După recesiune, era momentul ca oamenii să aibă mai mulți bani de cheltuit, așa că ne-am gândit la o culoare de lux. În 2014, culoarea anului a fost Orhidea Radiantă. E culoarea creativității și inovației. Pentru a impulsiona piața, e nevoie de aceste  două calități” a arătat directorul Pantone.

În acest an, culoarea încoronată a fost Marsala și pentru prima oară Pantone a fost criticată pentru alegere. ” În anii anteriori am avut culori vii și vesele, iar oamenii nu se preocupau. Marsala trebuie înțeleasă. Nu e o culoare care să te facă să strigi, ci apelează mai mult la interiorul fiecăruia. Aduce tonuri joase de maron, care sugerează încredere și confort, în timp ce roșul aduce energie” afirmă Seybold, în apărarea alegerii. Este o culoare atemporală. Se poate folosi clasic sau modern. Directorul Pantone asigură că această culoare induce o senzație de confort și liniște. Este motivul pentru care mocheta de la clasa I al primului zbor comercial, al unui Boeing 747 în 1970 era Marsala. Un alt argument sunt multiplele combinații pe care le permite, cu gri, kaki, mov si turcoaz.

Culoarea primeşte numele de la vinurile italieneşti din regiunea Marsala. Marsala este o localitate situata in provincia Trapani din Italia, in partea vestica a Siciliei. Are o istorie veche ce duce in antichitate si o clima blanda ce permite rodul vitei de vie ce da renumitul vin Marsala.

Aceasta culoare transmite nevoia oamenilor de crestere, de evolutie, de lucruri care hranesc atat trupul, cat si sufletul, nevoia pentru ceva robust, cu forta vitala interioara. Cea mai interesanta parte a culorii marsala este ca desi are influente, subtonuri pamantii, are in acelasi timp o aura sofisticata si este o nuanta versatila. 

Este o culoare care exprima totodata eleganta si noblete.

"Marsala înnobilzează mintea, trupul şi sufletul, debordând încredere şi stabilitate. Marsala este o nuanţă subtil seductivă, una care ne va face să îi îmbrăţisăm căldura", a declarat Latrice Eiseman, director executiv al Institutului de Culori Pantone.


luni, 19 ianuarie 2015

Bijuteriile din argint in stil oriental



     Bijuteriile dezvaluie frumusete si bogatie. Mai mult decat atat, bijuteriile au avut o functie magica in societatile traditionale, pentru ca ele au atras binecuvantari si au inlaturat raul. Femeile primeau atunci cand se casatoreau multe bijuterii, pe care le purtau pana cand copii lor cresteau. Astfel, bijuteriile orientale erau transmise din generatie in generatie. Daca o piesa era prea uzata, argintul din care era facuta era topit si folosit pentru a recrea o alta bijuterie asemanatoare. Asfel, amintiri de milenii s-au pastrat in bijuterii de acest gen.

Populațiile nomade și seminomade care trăiesc și se deplasează pe teritoriul Asiei transporta bogăția lor transformata in  bijuterii, astfel că femeile din Turkmenistan, în ziua nunții lor, pot purta pana la 17 de kilograme de aur și argint ca ornament. Rosul este culoarea preferata de nomazi, deoarece simbolismul său este strâns legat de sânge și, în consecință, cu o forță vitală în sine. Coralul (Corallium rubrum), în special cel provenind din Marea Mediterană, nu este doar o bijuterie, ci si un talisman adevărat, fără de care este imposibil sa începi o călătorie prin deșert.  "Drumul Matasii", care leaga China de Marea Mediterană, strabatut in sens invers a primit numele de "Drumul de Coral".

În Himalaya, locuința zeilor, în Tibet, Nepal, Ladakh, Buthan, bijuteriile pot acoperi literalmente hainele oamenilor. Una dintre pietrele favorite este turcoazul, simbolizând aer, apă, și cer. Femeile Ladakh purtau coafuri grele în care părul era întrețesut cu pâslă și pânză roșie intercalate cu turcoaz. Turcoazul este un talisman, atât pentru spirit cat si pentru corp și este înzestrat cu proprietăți medicinale.
India a fost întotdeauna un centru important pentru comerțul cu pietre prețioase, chiar din cele mai vechi timpuri. Multe dintre pietrele pretioase cele mai spectaculoase din lume au fost găsite în minele indiene și sunt acum parte din bijuteriile cele mai prețioase din colecțiile muzeelor.

Pentru femeile indiene, bijuteriile sunt un fel de "document de identitate", dezvăluind grupul de spiritualitate din care fac parte, rangul și superstițiile. Nimic nu este întâmplător: fiecare formă si décor. Bijuteria este trăsătura distinctivă a individului, un mijloc prin care privitorul poate vedea imediat statutul social al persoanei respective.

Nu numai pietrele și metalele prețioase sunt folosite la fabricarea bijuteriilor, dar si semințele și părți de plante care sunt considerate sacre. În acest caz, bijuteriile sunt talismane autentice.
O altă temă abordata de designerii de bijuterii orientale este natura și constă în decoratiuni stilizate de ghirlande si ramuri înflorite.

De asemenea, în China tradiția bijuteriilor dateaza de mii de ani și nu se poate vorbi despre bijuterii fără a mentiona jadul, evaluat nu numai ca o piatră prețioasă, ci având de asemenea puteri spirituale și magice.

Temele decorative cele mai recurente sunt norii, balaurul, și pasarea  Phoenix. Balaurul reprezintă puterea universului și este asociat cu longevitatea și înțelepciunea, cele cinci gheare fiind simbolul împăratului. Phoenix sau Fenghuang este un simbol foarte vechi și important, de asemenea intalnit si în culturile mediteraneene (Arabica Phoenix fiind o pasăre mitică  care a renascut din propria cenusa), iar în China este animalul simbolic pentru împărăteasa.

In colectia de bijuterii LaFemmeCoquette puteti gasi unele dintre cele mai frumoase bijuterii din argint cu design modern de inspiratie orientala.

https://www.lafemmecoquette.ro/cercei-din-argint-model-oriental/